Duik in de geschiedenis van Heineken in het Heineken Gebouw

Van een kleine familiebrouwerij is Heineken uitgegroeid tot een internationaal geliefd merk. De geschiedenis van Heineken is gevormd tot een waar succesverhaal met maar liefst 150 jaar aan ervaringen. Lees alles over de geschiedenis van Heineken in Rotterdam. Of ontdek het in een van de vergaderruimtes op de plek waar alles begon in Rotterdam: het Heineken Gebouw.

Geschiedenis Heineken: Brouwerij in Rotterdam

Met de eerste succesvolle brouwerij in Amsterdam, wilde Gerard Adriaan zijn imperium met Heineken uitzetten in Rotterdam. Dit gebeurde in het Rotterdamse Crooswijk met de opening van een tweede brouwerij. De brouwerij zat aan de Rotte, wat niet alleen zorgde voor goede aan- en afvoermogelijkheden, maar ook voor een grote hoeveelheid waterbronnen. Deze waterbron kwam bijvoorbeeld goed van pas tijdens de drinkwatercrisis in Rotterdam in 1963. 

Geschiedenis Heineken: het kantoorgebouw

De geschiedenis van Heineken in Rotterdam stopt niet bij de brouwerij. Naast de brouwerij was er namelijk ook een nieuw kantoorgebouw, graansilo, ziederij en kolentransporteur; ontworpen door architect Willem Kromhout. Met de modernisering van de brouwerij in de jaren 20 heeft het merk in Rotterdam en Amsterdam de eerste stappen gezet naar een nationaal, en ook internationaal, succes. Lees meer over het Heineken Gebouw Rotterdam op de pagina van de Heinekentour.

Ontdek de geschiedenis van Heineken 

Tegenwoordig is alleen het kantoorgebouw bewaard gebleven, maar gelukkig vertelt ook het kantoorgebouw veel over de geschiedenis van Heineken! Het vernieuwde Heineken Gebouw Rotterdam vertelt het verhaal over de geschiedenis van Heineken in Rotterdam. Tijdens de Heinekentour leer je meer over de geschiedenis en vertellen oud-medewerkers de vele herinneringen die ze hebben gemaakt. Kom jij de geschiedenis van Heineken in Rotterdam ontdekken? 

Vergaderen in een stuk geschiedenis van Heineken

Het Heineken Gebouw Rotterdam heeft verschillende vergaderruimtes die je kunt boeken voor een onvergetelijke afspraak. Stap binnen in de geschiedenis van Heineken op deze prachtige locatie. Iedere ruimte heeft een eigen thema met bijbehorende inrichting.

Vragen over het Heineken Gebouw? 

Heb je vragen over het Heineken Gebouw Rotterdam of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.