Geschiedenis Rotterdam

Als echte industriestad is de geschiedenis van Rotterdam enorm. De schepen komen en gaan de haven in en uit, en dat gaat al honderden jaren zo. De stad is gebouwd rondom een dam in de rivier de Rotte. Dat verklaart meteen waar de naam van de stad vandaan komt. Gelegen aan de Rotte was niet alleen de haven, maar ook de tweede Heineken brouwerij van Nederland! Heineken heeft met de brouwerij een mooi aandeel gehad in de geschiedenis van Rotterdam. 

Geschiedenis Rotterdam: Heineken brouwerij

Met het groeiende succes in Amsterdam besloten de oprichters van Heineken hun geschiedenis in Rotterdam te starten met een tweede heineken bierbrouwerij. Als locatie werd gekozen voor de Linker Rottekade in het Rotterdamse Crooswijk. Dit was niet alleen voor de gunstige ligging aan de haven, voor het afvoeren van het bier, maar ook vanwege het grote aantal waterbronnen. Door de enorme groei in zowel de vraag, als het aantal inwoners, werd de fabriek in de jaren 20 uitgebreid met onder andere een graansilo, ziederij en kantoorgebouw. Het kantoorgebouw is inmiddels een rijksmonument, en staat beter bekend als het Heineken Gebouw Rotterdam.  

Proef de geschiedenis van Rotterdam in het Heineken Gebouw

Heineken heeft een stukje van haar geschiedenis in Rotterdam achtergelaten; het Heineken Gebouw. Dit monumentale pand is twintig jaar geleden door Stadsherstel Historisch Rotterdam gekocht en volledig gerenoveerd, zodat de geschiedenis van Rotterdam zo goed mogelijk bewaard is gebleven. Zodra je binnenstapt wordt je omringt door de prachtige monumentale sferen uit de jaren 20. En goed nieuws: want je kunt er vergaderruimtes boeken! Met een vergadering op het terrein van de voormalige Heineken brouwerij kom je heel dichtbij de geschiedenis van Rotterdam.

Vergaderruimtes met de geschiedenis van Rotterdam

In het Heineken Gebouw zijn verschillende vergaderruimtes die niet alleen de geschiedenis van Heineken, maar ook de geschiedenis van Rotterdam laten zien. Zo vertelt de Family bijvoorbeeld het verhaal over de familie Heineken en de oud-werknemers en het Lab meer over het A-gist dat in 1866 werd ontdekt door scheikundige dr Hartman Elion. Lees meer over de geschiedenis van Heineken Gebouw Rotterdam op onze pagina van de Heinekentour of ervaar het in een van onze vergaderruimtes! 

Geschiedenis van Rotterdam beleven tijdens een vergadering?

Vergader in het Heineken Gebouw Rotterdam en ervaar hoe de geschiedenis in Rotterdam begon van een van de meest toonaangevende merken!